Resultaten voor contrabas

contrabas
 
Contrabas Wikipedia.
In veel muziekstijlen wordt de contrabas gebruikt zoals jazz, klassieke muziek, popmuziek, psychobilly, zigeunermuziek en klezmer. De functie van de contrabas kan wanneer het voornamelijk om tokkelen bij een contrabas plukken genoemd en niet om aanstrijken gaat ook door een basgitaar worden vervuld.
Contrabas DOCENTEN COLLECTIEF MUZIEK: muziekles voor volwassenen regio Hoogeveen.
pizzicato Met de contrabas kun je beginnen vanaf ongeveer 8 jaar oud. Je begint dan op een kleinere bas speciaal voor kinderen. Omdat de contrabas bij uitstek een instrument is voor samenspel kun je al snel meespelen in een orkest of ensemble binnen of buiten de muziekschool.
Strijkinstrumenten Contrabassen Marktplaats.nl.
100% carbon gewicht is 10-16 kg 5 stalen sloten diverse handvatten wielen aan binnenzijde deksel plaats voor 2 strijkstokken of stokkenfoedraal anti kras luxe contrabaskoffer 3/4 4/4 5 handgreepen wielen gewicht c 10kg hoogwaardige coatex buitenstof glassfiber contrabaskoffer contrabas gewicht 20 kg.
Contrabas Muziekschool Katwijk.
Je kunt de contrabas bespelen met een strijkstok, zoals in de klassieke muziek gebeurt. Of je kunt de snaren plukken zoals in jazz of volksmuziek gebruikelijk is. Door zijn lage geluid vormt de contrabas altijd de bodem van de muziek.
Natuurkunde.nl Contrabas.
Wat kun je op natuurkunde.nl allemaal vinden over de contrabas? Hieronder vind je een opsomming van artikelen die elk de contrabas gebruiken om een bepaald verschijnsel uit de natuurkunde te demonstreren. De verschillende artikelen over de contrabas kun je in willekeurige volgorde lezen.
Contrabas Muziekacademie Den Haag.
Je kunt staan en dan op de contrabas spelen of op een kruk gaan zitten die hoger is dan een gewone stoel. Net als de viool komt de contrabas uit Italiƫ en is gemaakt van hout. Vroeger werd de contrabas violone genoemd of basviool.
De contrabas.
De zware klank van de contrabas is het fundament van een symfonie en strijkorkest. In de jazz-muziek kom je de contrabas ook tegen, waar het instrument meestal tokkelend dat noemen we: pizzicato wordt bespeeld. De contrabas kan al gespeeld worden vanaf zo'n' 7 jaar.
Contrabas Wikikids.
Opmerkelijk is dat de contrabas in kwarten gestemd is E A D G, in tegenstelling tot de viool, altviool en cello, die in kwinten gestemd zijn. Er is ook een uiterlijk verschil: de contrabas heeft afhangende schouders. Deze verschillen vinden hun oorsprong in de afkomst van de contrabas.

Contacteer ons